Hozzávalók (4 főre):
- 1 csomag K&K Family Bébikel
- 1 kg érlelt bélszín
- 4 db ciabatta vagy zsemle
- 1 db érett avokádó
- 20 dkg félkemény (pl. trappista, gouda, eidami) sajt
- 12 db koktélparadicsom
- olaj
- kakukkfű
- só
- bors
A pestóhoz:
- 10 dkg friss bazsalikom
- 2 dl olívaolaj
- 8 dkg parmezán sajt
- 6 dkg mandula
- 4 gerezd fokhagyma
- só
- bors
A bélszínt forró olajos serpenyőben a kakukkfű mellett közepesen (vagy ízlés szerint) átsütjük. 5 percig pihenni hagyjuk, majd sózzuk, borsozzuk, végül pedig felszeleteljük.
A pestóhoz a mandulát és a bazsalikomot turmixgépbe tesszük és összeaprítjuk. Ezután hozzáadjuk a parmezánt és a fokhagymát, sózzuk, borsozzuk és újra átturmixoljuk. Az elkészült őrleményt egy kis tálba tesszük, és olívaolajjal kenhetőre keverjük.
A kettévágott zsemlét pestóval megkenjük, az aljára avokádószeleteket teszünk, majd sajtot reszelünk rá, és pár perc alatt a sütőben megpirítjuk. Erre jöhetnek a bélszín szeletek, a felkarikázott koktélparadicsomok és végül a finom, friss bébikel.