Pikanter salátával és balzsamecet-krémmel

Hozzávalók  4 főre:

  • 400 g fusili tészta (csavart tészta)
  • 100 g tonhalkonzerv
  • 2 dl olaj (lehetőleg szőlőmagolaj)
  • 1 ek mustár
  • 1 tojás
  • 1 citrom leve
  • só, bors
  • 1 db kápia paprika
  • 1 db répa
  • fél cukkini
  • 1 cs snidling
  • 2 ger fokhagyma
  • 1 cs K&K Family pikanter saláta
  • 1 cs balzsamecet-krém dresszing

A zöldséget megmossuk és a lehető legkisebb kockára vágjuk, a tésztát roppanósra (al dente) megfőzzük.

Egy magas falú tálba, vagy kancsóba sorrendben beletesszük az egy tojást, mustárt, az olajat, sót,  borsot, majd botmixerrel 15 másodperc alatt majonézt készítünk belőle. Ha kész az emulzió, hozzáadjuk a tonhalkonzervet, tejfölt, citrom levét, és tovább turmixoljuk. A kocka zöldségeket, a zúzott fokhagymát, fél csomag pikanter salátát összekeverünk a tésztával és a tonhalkrémmel. A maradék salátát összekeverjük a balzsamecet-krémmel, és a tálaláskor a kitálalt tészta tetejére halmozzuk.