Kétféle répachipsel tökmagolajjal
Hozzávalók 4 főre:
- 300 g sárgarépa
- 500 g sütőtök
- 4 ek olivaolaj
- 1 dl fehérbor
- 2 ek cukor
- 6 dl zöldség alaplé
- 3 db narancs
- pár csepp tökmagolaj
- 2 cs K&K Family répacsík
- olaj a sütéshez
A cukrot karamelizáljuk, majd felöntjük az olivaolajjal. Rádobjuk a megpucolt, összevágott répát és sütőtököt, megpirítjuk, megforgatjuk. Felöntjük a fehérborral, felforraljuk, majd az alaplével felöntjük. Addig forraljuk, ameddig a zöldségek megpuhulnak, ezután leturmixoljuk. Forró olajban kisütjük a répacsíkokat és szalvétán lecsepegtetjük. A levest tálakba öntjük, majd a tetejére levesbetétnek a répachipseket. Narancs gerezdekkel és tökmagolajjal dekoráljuk.