Kétféle répachipsel tökmagolajjal

Hozzávalók  4 főre:

  • 300 g sárgarépa
  • 500 g sütőtök
  • 4 ek olivaolaj
  • 1 dl fehérbor
  • 2 ek cukor
  • 6 dl zöldség alaplé
  • 3 db narancs
  • pár csepp tökmagolaj
  • 2 cs K&K Family répacsík
  • olaj a sütéshez

A cukrot karamelizáljuk, majd felöntjük az olivaolajjal. Rádobjuk a megpucolt, összevágott répát és sütőtököt, megpirítjuk, megforgatjuk. Felöntjük a fehérborral, felforraljuk, majd az alaplével felöntjük. Addig forraljuk, ameddig a zöldségek megpuhulnak, ezután leturmixoljuk. Forró olajban kisütjük a répacsíkokat és szalvétán lecsepegtetjük. A levest tálakba öntjük, majd a tetejére levesbetétnek a répachipseket. Narancs gerezdekkel és tökmagolajjal dekoráljuk.