Lakkozott sertés oldalas balzsamecet-krémes winter salátával

Hozzávalók  4 főre:

  • 2 cs K&K Family winter saláta
  • 2 cs K&K Family balzsamecet-krém dresszing
  • 2 kg kevéshúsú sertés oldalas vagy normál oldalas
  • 4 ek szilvalekvár
  • 2 ek méz
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 1 ek paradicsompüré

Az oldalast előkészítjük, egészben vagy legalábbis minél nagyobb darabokban, sózzuk és borsozzuk. Folpack-al légmentesen betekerjük, akár többször is. 2-3 órára 80 fokos vízbe tesszük. Addig összeállítjuk a lakkot. A zúzott fokhagymát összekeverjük a szilvalekvárral, paradicsompürével és a mézzel. Ha a megpuhult húst kicsomagoltuk, ecsettel vagy kanállal bekenjük az oldalasokat, és 180 fokos előmelegített sütőben készre sütjük.

A winter salátát összekeverjük a balzsam dresszinggel, és a felszelt oldalasok mellé tálaljuk.