Hozzávalók (4 főre):

  • 1 doboz K&K Family által gyártott Serafino misticanza salátakeverék
  • 500 g garnéla
  • 6-7 db mandarin
  • 1 dl olivaolaj
  • 1 doboz 100-120 ml-es joghurt
  • 3 ek. bodzaszörp
  • 4 ek. fehér balzsamecet
  • 2 ek. chiliszósz vagy chilipor
  • 1 db lime

A garnélákat megtisztítjuk, és szalvéta segítségével felszárítjuk róluk a vizet. Ezután forró, füstölő serpenyőbe rajuk őket, és egy kanál olivaolajon 1-1 perc alatt mindkét oldalukat megpirítjuk. Amikor megpirultak, hozzáöntjük a chiliszószt, vagy megszórjuk chiliporral, és megforgatjuk benne a garnélákat.
A megmosott salátát tányérra tesszük, és mandarin gerezdekkel megtűzdeljük.
A joghurthoz hozzáadjuk a sót, a bodzaszörpöt, a fehér balzsamecetet és egy negyed lime-ot is rácsavarunk. A dresszinget elkeverjük, majd a salátára öntjük, végül pedig rátálaljuk a garnélafarkakat. Az elkészült finomságot ízlés szerint fokhagymás krutonnal is díszíthetjük.