K&K Family » Serafino saláta joghurtos-bodzás öntettel, mandarinnal és chilis garnélával

Serafino saláta joghurtos-bodzás öntettel, mandarinnal és chilis garnélával

ápr 20, 2015 0 Comments

 

Hozzávalók (4 főre):

1 doboz K&K Family által gyártott Serafino misticanza salátakeverék
500 g garnéla
6-7 db mandarin
1 dl olivaolaj
1 doboz 100-120 ml-es joghurt
3 ek. bodzaszörp
4 ek. fehér balzsamecet
2 ek. chiliszósz vagy chilipor
1 db lime

Elkészítés:

A garnélákat megtisztítjuk, és szalvéta segítségével felszárítjuk róluk a vizet. Ezután forró, füstölő serpenyőbe rajuk őket, és egy kanál olivaolajon 1-1 perc alatt mindkét oldalukat megpirítjuk. Amikor megpirultak, hozzáöntjük a chiliszószt, vagy megszórjuk chiliporral, és megforgatjuk benne a garnélákat.
A megmosott salátát tányérra tesszük, és mandarin gerezdekkel megtűzdeljük.
A joghurthoz hozzáadjuk a sót, a bodzaszörpöt, a fehér balzsamecetet és egy negyed lime-ot is rácsavarunk. A dresszinget elkeverjük, majd a salátára öntjük, végül pedig rátálaljuk a garnélafarkakat. Az elkészült finomságot ízlés szerint fokhagymás krutonnal is díszíthetjük.

 


×

Oldalunk cookie-kat ("sütiket") használ. Ezen fájlok információkat szolgáltatnak számunkra a felhasználó oldallátogatási szokásairól, de nem tárolnak személyes információkat. Szolgáltatásaink igénybe vételével Ön beleegyezik a cookie-k használatába. További információ itt