Hozzávalók:

  • 100 g K&K Family Il Grande saláta
  • 14 dkg borjúcomb
  • 2 dl joghurt
  • 2 csipet só, bors
  • 1 csipet oregano
  • 3 gerezd fokhagyma
  • 1 csipet római kömény
  • 1 csipet őrölt koriander
  • 1,5 dl étolaj
  • 1 dl olívaolaj
  • 2 db pita

A Tzaziki-hez:

  • 1 db kígyóuborka
  • 1 csipet só, őrölt bors
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 2,5 dl joghurt

A borjúhúst felcsíkozzuk, sózzuk, borsozzuk. A joghurtba oregánót, zúzott fokhagymát, római köményt, koriandert keverünk, majd beletesszük a borjúhúsunkat is, és fél órát állni hagyjuk. Addig elkészítjük a tzazikit: a megmosott kígyóuborkát lereszeljük, sózzuk, borsozzuk. Hozzákeverjük a zúzott fokhagymát és a joghurtot, majd jól összekeverjük. A bepácolt húst forró serpenyőben megsütjük, tányérra tesszük és végül mellé halmozzuk az olívával ízesített salátát, a tzazikit, valamint a bemelegített pitát.