K&K Family » Gyros salátával, pitával és tzazikivel

Gyros salátával, pitával és tzazikivel

ápr 21, 2016 0 Comments

 

Hozzávalók:

100 g K&K Family Il Grande saláta

14 dkg borjúcomb

2 dl joghurt

2 csipet só, bors

1 csipet oregano

3 gerezd fokhagyma

1 csipet római kömény

1 csipet őrölt koriander

1,5 dl étolaj

1 dl olívaolaj

2 db pita

Tzaziki:
1 db kígyóuborka

1 csipet só, őrölt bors

2 gerezd fokhagyma

2,5 dl joghurt

Elkészítés:

A borjúhúst felcsíkozzuk, sózzuk, borsozzuk. A joghurtba oregánót, zúzott fokhagymát, római köményt, koriandert keverünk, majd beletesszük a borjúhúsunkat is, és fél órát állni hagyjuk. Addig elkészítjük a tzazikit: a megmosott kígyóuborkát lereszeljük, sózzuk, borsozzuk. Hozzákeverjük a zúzott fokhagymát és a joghurtot, majd jól összekeverjük. A bepácolt húst forró serpenyőben megsütjük, tányérra tesszük és végül mellé halmozzuk az olívával ízesített salátát, a tzazikit, valamint a bemelegített pitát.


×

Oldalunk cookie-kat ("sütiket") használ. Ezen fájlok információkat szolgáltatnak számunkra a felhasználó oldallátogatási szokásairól, de nem tárolnak személyes információkat. Szolgáltatásaink igénybe vételével Ön beleegyezik a cookie-k használatába. További információ itt