Picanter salátával és balzsamos öntettel.

Hozzávalók  4 főre:

  • 4×180 g karajszelet
  • 1 üveg 200 g lilahagymalekvár
  • 1 cs K&K Family pikanter saláta
  • 2 cs K&K Family balzsam-ecetkrém dresszing
  • só, bors

A karajt sózzuk, borsozzuk és bordás aljú grillező serpenyőben, vagy sima serpenyőben kb. 3-3 percig mindkét oldalát megsütjük. A lilahagyma lekvárt még melegen a tetejére tesszük. A pikanter salátamixet összekeverjük a balzsamecet dresszinggel, majd a steak mellé tálaljuk .

Otthon készített lilahagyma lekvár: A 1 kg lilahagymát szeletekre vágunk. 100g cukrot karamelizálunk, rádobjuk a hagymaszeleteket esetleg egy marék mazsolát és/vagy fenyőmagot majd egy kevés vízzel felöntjük. Hozzáadunk ca. 300 g befőző cukrot és még 15-20 percig főzzük.