Picanter salátával és balzsamos öntettel.
Hozzávalók 4 főre:
- 4×180 g karajszelet
- 1 üveg 200 g lilahagymalekvár
- 1 cs K&K Family pikanter saláta
- 2 cs K&K Family balzsam-ecetkrém dresszing
- só, bors
A karajt sózzuk, borsozzuk és bordás aljú grillező serpenyőben, vagy sima serpenyőben kb. 3-3 percig mindkét oldalát megsütjük. A lilahagyma lekvárt még melegen a tetejére tesszük. A pikanter salátamixet összekeverjük a balzsamecet dresszinggel, majd a steak mellé tálaljuk .
Otthon készített lilahagyma lekvár: A 1 kg lilahagymát szeletekre vágunk. 100g cukrot karamelizálunk, rádobjuk a hagymaszeleteket esetleg egy marék mazsolát és/vagy fenyőmagot majd egy kevés vízzel felöntjük. Hozzáadunk ca. 300 g befőző cukrot és még 15-20 percig főzzük.