Hozzávalók (4 főre):
A szendvicshez:
- 1 csomag K&K Family Rukkola
- 1 csomag K&K Family Cézár salátaöntet
- 0,5 kg csirkemell filé
- 4 db kifli, zsemle vagy ciabatta
- 20 dkg félkemény (pl. trappista, gouda, eidami) sajt
- 8 db koktéparadicsom
- olaj
- kakukkfű
- só
- bors
A pestóhoz:
- 10 dkg friss bazsalikom
- 2 dl olívaolaj
- 8 dkg parmezán sajt
- 6 dkg mandula
- 4 gerezd fokhagyma
- só
- bors
A csirkemell szeleteket pár szál kakukkfűvel egy serpenyőbe tesszük, gondosan átforgatva olajon kisütjük, majd csíkokra szeleteljük.
A pestóhoz a mandulát és a bazsalikomot turmixgépbe tesszük és összeaprítjuk. Ezután hozzáadjuk a parmezánt és a fokhagymát, sózzuk, borsozzuk és újra átturmixoljuk. Az elkészült őrleményt egy kis tálba tesszük, és olívaolajjal kenhetőre keverjük.
A kiflit félbevágjuk, és a belső oldalát megpirítjuk. Ezután rákenjük az elkészült pestót, majd egy kis cézár öntetet nyomunk a tetejére. Erre tesszük a frissen kisült, felszeletelt csirkecsíkokat, majd azonnal sajtot reszelünk rá, hogy ráolvadjon. A sajt tetejére jöhetnek a félbevágott koktélparadicsomok, végül pedig az egészre ráhalmozzuk a friss rukkolát.