Hozzávalók (4 főre):

A szendvicshez:

  • 1 csomag K&K Family Rukkola
  • 1 csomag K&K Family Cézár salátaöntet
  • 0,5 kg csirkemell filé
  • 4 db kifli, zsemle vagy ciabatta
  • 20 dkg félkemény (pl. trappista, gouda, eidami) sajt
  • 8 db koktéparadicsom
  • olaj
  • kakukkfű
  • bors

A pestóhoz:

  • 10 dkg friss bazsalikom
  • 2 dl olívaolaj
  • 8 dkg parmezán sajt
  • 6 dkg mandula
  • 4 gerezd fokhagyma
  • bors

A csirkemell szeleteket pár szál kakukkfűvel egy serpenyőbe tesszük, gondosan átforgatva olajon kisütjük, majd csíkokra szeleteljük.

A pestóhoz a mandulát és a bazsalikomot turmixgépbe tesszük és összeaprítjuk. Ezután hozzáadjuk a parmezánt és a fokhagymát, sózzuk, borsozzuk és újra átturmixoljuk. Az elkészült őrleményt egy kis tálba tesszük, és olívaolajjal kenhetőre keverjük.

A kiflit félbevágjuk, és a belső oldalát megpirítjuk. Ezután rákenjük az elkészült pestót, majd egy kis cézár öntetet nyomunk a tetejére. Erre tesszük a frissen kisült, felszeletelt csirkecsíkokat, majd azonnal sajtot reszelünk rá, hogy ráolvadjon. A sajt tetejére jöhetnek a félbevágott koktélparadicsomok, végül pedig az egészre ráhalmozzuk a friss rukkolát.