Hozzávalók (4 főre):
A bélszínhez és a salátához:
- 2 csomag K&K Family To Go salátakeverék
- 1 kg érlelt bélszín
- 8 szelet kenyér
- 50 g vaj
- 12 db koktélparadicsom
- olívaolaj
- balzsamecet
- kakukkfű
- só
- bors
A pestóhoz:
- 10 dkg friss bazsalikom
- 2 dl olívaolaj
- 8 dkg parmezán sajt
- 6 dkg mandula
- 4 gerezd fokhagyma
- só
- bors
A bélszínt forró olajos serpenyőben a kakukkfű mellett közepesen (vagy ízlés szerint) átsütjük. 5 percig pihenni hagyjuk, majd sózzuk, borsozzuk, végül pedig felszeleteljük.
A pestóhoz a mandulát és a bazsalikomot turmixgépbe tesszük és összeaprítjuk. Ezután hozzáadjuk a parmezánt és a fokhagymát, sózzuk, borsozzuk és újra átturmixoljuk. Az elkészült őrleményt ezután egy kis tálba tesszük, és olívaolajjal kenhetőre keverjük.
A kenyérszeleteket pirítóban vagy sütőben megpirítjuk.