Hozzávalók (4 főre):

  • 1 csomag K&K Family Bébikel
  • 1 kg érlelt bélszín
  • 4 db ciabatta vagy zsemle
  • 1 db érett avokádó
  • 20 dkg félkemény (pl. trappista, gouda, eidami) sajt
  • 12 db koktélparadicsom
  • olaj
  • kakukkfű
  • bors

A pestóhoz:

  • 10 dkg friss bazsalikom
  • 2 dl olívaolaj
  • 8 dkg parmezán sajt
  • 6 dkg mandula
  • 4 gerezd fokhagyma
  • bors

A bélszínt forró olajos serpenyőben a kakukkfű mellett közepesen (vagy ízlés szerint) átsütjük. 5 percig pihenni hagyjuk, majd sózzuk, borsozzuk, végül pedig felszeleteljük.

A pestóhoz a mandulát és a bazsalikomot turmixgépbe tesszük és összeaprítjuk. Ezután hozzáadjuk a parmezánt és a fokhagymát, sózzuk, borsozzuk és újra átturmixoljuk. Az elkészült őrleményt egy kis tálba tesszük, és olívaolajjal kenhetőre keverjük.

A kettévágott zsemlét pestóval megkenjük, az aljára avokádószeleteket teszünk, majd sajtot reszelünk rá, és pár perc alatt a sütőben megpirítjuk. Erre jöhetnek a bélszín szeletek, a felkarikázott koktélparadicsomok és végül a finom, friss bébikel.